קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקותראיתם פעם קציצות אפויות מגרות כל כך? בוודאי תשמחו לשמוע שהן גם בריאות להפליא וממש ממש לא משמינות. לזה אנחנו קוראים כיף חיים
צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לכ-25 קציצות:
אופן ההכנה:1 שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. 3 מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן. 4 מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות. 5 מגישים עם סלט ורוטב צ'ילי מתוק. * יש כל מיני דרכים לטפל בקינואה. הפשוטה והיעילה ביותר היא פשוט לבשל אותה במכסה סגור עם כמות כפולה של מים, בערך 10 דקות אחרי הרתיחה. במתכון הזה אנחנו מעוניינים שהקינואה תישאר יבשה יחסית, ולכן מבשלים אותה בכוס וחצי של מים בלבד. לסלטים אפשר אפילו להסתפק בכוס אחת. מה שכן, חשוב להקפיד לשטוף אותה היטב לפני שהיא נכנסת לסיר. |