מרק אפונה פטנטאין דבר שרות אופק יותר אוהבת מלפנק את אהוביה עם מרק אפונה חם. לשמחתנו, גם אותנו ואתכם היא מכניסה תחת כנפי אהבתה, והנה היא חולקת איתנו את המתכון
רות אופק
| ארקוסטיל
| פורסם 04/01/18 15:38
צילום: רות אופק |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים). 2 מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים. 3 מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים. 4 מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז. 5 סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות. * לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט. * מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל. לבלוג של רות אופק, שמח במטבח |