1 מכינים את הבלילה לקרפ (מומלץ לעשות זאת יום לפני): מערבבים את הביצים עם חצי כמות הקמח והחלב, מוסיפים את שאר הקמח, השמן, המלח, הפרמזן ועשבי התיבול. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ומוטב יותר, עד יום).
2 מטגנים קרפים במעט חמאה ומניחים על צלחת חמה. מכסים על מנת לשמור על החום.
3 מכינים את הרוטב (אפשר גם מראש): מטגנים את השום בשמן זית. ברגע שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, האורגנו והמלח. מצמצמים במשך כחצי שעה. מתבלים ומניחים בצד.
4 מכינים את המלית: חולטים את התרד כמה דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים.
5 קוצצים את התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצה, הפרמזן, אגוז המוסקט, המלח והפלפל. מכסים בניילון נצמד.
6 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: מורחים תחתית של תבנית עגולה בחמאה, ומניחים נייר אפייה. מסדרים בשכבות קרפ, כף רוטב עגבניות, מלית ריקוטה ומעט פרמזן, וחוזר חלילה. מסיימים עם קרפ ורוטב העגבניות שנותר. מפזרים מעל הלזניה 3-4 כפות חלב, גבינת פרמזן וכמה חתיכות חמאה, ואופים כ-20 דקות. מגישים חם.
* את הלזניה אפשר לשמור לילה אחד במקרר, היא תהיה טעימה אפילו יותר. מחממים לפני ההגשה.
>> בקרו באתר של פאולין
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!