1 מטגנים את הבצל בסיר 2-3 דקות, ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הבטטה, וכך הלאה עם הגזר, החציל והזוקיני. לבסוף מוסיפים או השום והתרד, ומתבלים.
2 בסיר נפרד מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתגבש בצק. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כחצי כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים. התהליך כולו לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את המלח והפלפל ומעט אגוז מוסקט.
3 בתבנית חסינת אש יוצקים מעט רוטב בשמל, ועליו מניחים עלי לזניה כך שיכסו את התבנית. מניחים את הירקות, יוצקים בשמל וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מניחים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה, עליה בשמל ועליו מפזרים את הגבינות.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות, עד שהלזניה מזהיבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!