עוגת גבינה קרה ואווריריתעם כתר פירות טריים
| לחמים
| פורסם 19/05/09 13:07
|
המצרכים :לבסיס העוגה:
לעוגת גבינה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 הכנת הבסיס: שמים את הקמח, הסוכר והחמאה במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים. 2. מוסיפים ביצה, וממשיכים לעבד לפירורים גדולים. 3. אוספים את כל הפירורים למעין "פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר. 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ. 5. קורצים עיגול בעזרת התבנית / רינג בקוטר 20, מניחים על נייר אפייה ומחוררים מעט עם מזלג. 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכניסים את הבצק לאפייה ומורידים את חום התנור ל-170 מעלות. 7. אופים כ-10 -12 דקות עד שמזהיב. מוצאים מהתנור ומצננים. 8. מסדרים את הרינג על תבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי על כזו שנכנסת למקפיא) ומניחים את העיגול הפריך במרכז. מסדרים את השקף על דפנות הרינג / תבנית. 9. הכנת העוגה: מערבבים ג'לטין ומים בצלוחית קטנה ,מניחים בצד. 10. מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב ולא קשה, שמים במקרר. 11. מערבבים גבינת שמנת ,שמנת חמוצה, סוכר,גרידה ומיץ לימון. 12. מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 13. מחממים מים וסוכר ל-121 מעלות (סירופ סוכר מבעבע). 14. מוסיפים את הסירופ באיטיות לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה.ממשיכים להקציף עד שתערובת מתקררת. 15. מחממים את הג'לטין 10-12 שניות במיקרו –עד שנהיה שקוף ונוזלי ללא גושים ונקודות. מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לצלחת הג'לטין ומערבבים (השוואת טמפרטורות). 16. מערבבים את תערובת הגבינות עם הג'לטין. 17. מאחדים את מסת החלמון עם הגבינה. 18. מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינות בתנועות איטיות. 19. שופכים לתוך הרינג / תבנית ומניחים להקפאה למשך לילה. 20. מוציאים את העוגה לפני ההגשה ומקשטים במיני פירות טריים בצורת כתר מסביב לעוגה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות |