1 מכינים קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב עם מקל הווניל. מערבבים במטרפה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
2 יוצקים בהדרגה, לאט לאט ותוך כדי ערבוב את החלב הרותח על תערובת החלמונים (לצורך השוואת טמפרטורות). מחזירים את כל הקרם לסיר.
3 מחממים את הקרם בסיר על אש בינונית תוך כדי בחישה נמרצת, עד לרתיחה. מוציאים אותו לקערה ומצננים היטב (מומלץ לכסות את הקרם בניילון נצמד, כדי שלא ייווצר קרום).
4 מכינים את הפירורים: מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים קצרות רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקררים לפחות שעתיים.
6 מרדדים את הבצק לעובי דק, אופים ב-165 מעלות 50 דקות, עד שהוא מקבל גוון חום בהיר, מצננים וגורסים לפירורים במיקסר עם וו גיטרה.
7 הרכבת הקינוח: מקציפים את השמנת המתוקה תוך הוספה של אבקת הסוכר. שומרים בצד.
8 מערבבים בקערה את הגבינות וקרם הפטיסייר.
9 ממיסים את הג'לטין בחלב על פי הוראות היצרן ומערבבים מיד לתוך תערובת הגבינות.
10 מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינות.
11 מפזרים בתחתית כל צנצנת שכבת פירורים, ויוצקים מתערובת הגבינה עד לחצי גובה הצנצנת. מפזרים שכבת פירורים נוספת, יוצקים שכבת מוס נוספת ומשלימים עם שכבת פירורים אחרונה. סוגרים במכסה ושומרים במקרר.
* המתכון מתאים גם לתבנית בקוטר 21 ס"מ.
>> עוד זיליון מתכונים לעוגות גבינה
>> ועוד מתכונים לשבועות