מתכונים של מנות עיקריות לראש השנה
מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה
מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו
תחתיות ארטישוק ממולאות
המרכיבים:
בצל, חתוך לקוביות
חצי גמבה, חתוכה לקוביות
שן שום
חצי קילו בשר טחון
כורכום
מעט צ'ילי טחון
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט כמון
אריזה קפואה של תחתיות ארטישוק
כמה עלי סלרי, קצוצים
2 כפות מחוקות של פירורי לחם או קמח מצה
שמן לטיגון
לרוטב:
בצל, חתוך לקוביות
שן שום
חצי גמבה, חתוכה לריבועים
תבלינים - ראו לעיל
כוסברה קצוצה
כפית קורנפלור
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את קוביות הבצל עד הזהבה, ומוסיפים את הגמבה והשום. מקררים.
2. מתבלים את הבשר הטחון בכורכום, צ'ילי טחון, פלפל שחור גרוס, מלח וכמון.
3. מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן, הסלרי ופירורי הלחם ומערבבים.
4. ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית.
5. לרוטב: מטגנים את הבצל, השום והגמבה עד להזהבה. מוסיפים 2 כוסות מים.
6. מוסיפים את אותו תיבול שבו תיבלנו את הבשר, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומביאים לידי רתיחה.
7. מסדרים את תחתיות הארטישוק, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות.
8. מערבבים כפית קורנפלור בחצי כוס מים קרים עד המסה מלאה של הקורנפלור. מוסיפים לרוטב יחד עם מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה עד להסמכת הרוטב.
לגרסת ההדפסה של המתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות
קציצות ערמונים של אמא שושנה
המרכיבים:
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל מרוסק
מעט פטרוזיליה
מעט כוסברה
2 כפות מחוקות של פירורי לחם או קמח מצה
מלח
פלפל גרוס
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
מעט כמון
מעט צ'ילי טחון
לרוטב:
מעט אגוזים קצוצים
צנוברים
פיסטוקים
1 בצל, חתוך לקוביות
כפית סוכר חום
מעט צימוקים
מעט משמשים
1 שקית ערמונים בוואקום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים במקרר 20 דקות לפחות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
2. לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה.
3. מטגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום, האגוזים שטיגנו, הצימוקים, המשמשים, הצנוברים והפיסטוקים.
4. מוסיפים כוס מים ומתבלים באותם תבלינים שתיבלנו את הקציצות. מביאים לרתיחה, ואז מכניסים בעדינות את הקציצות.
5. מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ומוסיפים מים במידת הצורך.
6. מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות עם ערמונים
סלט חצילים של אבא עוזי
המרכיבים:
1 חציל, קלוי על אש גלויה
שן שום, קצוצה
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לקוביות
זר עלי סלרי, קצוצים
מלח
שמן זית
מיץ לימון
להגשה: כף צנוברים
אופן ההכנה:
1. קולפים את החציל ומועכים במזלג.
2. מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים.
3. מפזרים צנוברים ומגישים.
לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט חצילים
לקינוח: טארט טאטן תפוחים עם נגיעות טופי מלוח
המרכיבים:
גליל בצק עלים מופשר
8 תפוחי גרנד סמית
75 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר, לבן או חום (שלושת רבעי כוס)
אבקת סוכר
לטופי המלוח:
500 גרם סוכר לבן (2 וחצי כוסות)
250 מ"ל שמנת צמחית
5-10 גרם מלח גס או עדין (כפית-שתיים, לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. מרדדים את בצק העלים לעובי 1.5-2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת צלחת וסכין. מניחים את העיגולים הקרוצים על מגש עם נייר אפייה ומחוררים אותם בעזרת מזלג.
2. מקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין או מנדולינה.
3. מניחים על עיגולי בצק העלים הקרוצים את תפוחי העץ בצורת מניפה (כמו בדומינו: אחד מונח על השני במרווחים שווים) ומורחים בעדינות את החמאה על פרוסות התפוחים. מפזרים סוכר בנדיבות ומכניסים לתנור לאפייה ב-180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהתפוחים משחימים מעט.
4. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומקרמלים בעזרת ברנר, או מחזירים לתנור למשך 7-10 דקות עד שמתקרמל ונהיה קראסט חום בהיר.
5. לטופי מלוח: בסיר קטן ממיסים את הסוכר על אש נמוכה עד שנהיה קרמל בהיר. מחממים מעט את השמנת ושופכים בזהירות ובעדינות על הקרמל. מערבבים בזהירות את הקרמל עם השמנת וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהטופי הופך למעט סמיך (מצומצם).
6. מורידים מהאש ומערבבים בעזרת בלנדר ידני את הטופי עד שהופך לאחיד וחלק. מוסיפים את המלח. מניחים בצד שיתקרר.
7. מגישים לצד הטאטן כשהטופי חם או קר. חותכים את הטאטן ל-8 משולשים (כמו פיצה) וטובלים ברוטב הטופי.
לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט טאטן עם טופי מלוח
כל המתכונים באדיבות אביב משה ממסעדת מסה