ממתק אגוזי מלך לפסחכלום הכנה, בלי אפייה - למעשה, רוב העבודה בעוגיות האלה זה פשוט להמתין. ממתק שמכינים רק מאגוזים, קפה ואבקת סוכר, וזוללים בהנאה כל הדרך לשביעי של פסח
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (35 מנות):
אופן ההכנה:1 ממיסים כפית אחת של קפה נמס ב-3 כפות מים חמים. 2 מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקפה המומס ועם חצי מכמות אבקת הסוכר, עד לקבלת עיסה אחידה. 3 מפזרים את הסוכר על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. 4 חורצים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים על נייר אפייה ומניחים ללא כיסוי לייבוש של 12 שעות. 5 ממיסים את הכפית הנותרת של הקפה הנמס ב-2 כפות מים חמים, ומערבבים עם הליקר ועם שאר אבקת הסוכר לקבלת תערובת ללא גושים. 6 טובלים את החצי העליון של הפרלין בציפוי, מניחים חצי אגוז מלך ומייבשים עוד קצת. שומרים בקופסה אטומה. >> בשבוע שעבר הענו עוגיות קוקוס קלאסיות |