עוגיות שחיתותעוגיות כשרות לפסח עם שוקולד מריר, אגוזי פקאן ושבבי שוקולד צ'יפס
אורן בקר
| mako אוכל
| פורסם 06/04/14 17:04
![]()
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (60 מנות):
אופן ההכנה:1 קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם לחום של 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס. 2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה מעל אמבט מים חמים (בן מארי). 3 במערבל עם וו מטרף מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום בהיר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. 4 מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים. 5 מנפים יחד קמח תפוחי אדמה, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מוסיפים לתערובת ומערבבים. 6 מוסיפים שוקולד צ'יפס, שוקולד לבן ואגוזי פקאן. 7 מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת. 8 בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה. 9 אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי. 10 מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |