פיצה כשרה לפסח על בסיס כרוביתהילדים רוצים פיצה? לשרית נובק יש רעיון מבריק - פיצה כשרה לפסח מבצק שעשוי, תאמינו או לא, מכרובית. גם טעים, גם בריא יותר, אז כשחושבים על זה - אין שום סיבה לא לאמץ את המתכון הזה לכל השנה
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 01/04/18 07:00
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
מיד בתחילת החג הקטנה באה ואמרה לי שהיא רוצה ג'חנון. אז הכנתי לחמניות מאורכות מקמח מצה ומכרתי להם שזה ג'חנון של פסח. לא עבד עליה. אחר כך הם ביקשו פיצה. נמאס לנו לאכול ביצים, נמאס מתפוחי אדמה וכבר ביום השני לחג נגמר לי קמח המצה. אז נכנסתי לרשת וחיפשתי תחליפים. מצאתי כל מיני רעיונות לבסיסי פיצה ללא קמח.
עשיתי ניסוי עם מה שיש בבית - וזה עבד! הילדים אכלו בתיאבון רב. אפילו הגבר לא האמין שהבסיס עשוי מ…כרובית! יש סיכוי שנאמץ את הטריק הזה גם לשאר ימות השנה. המצרכים :
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם רוטב העגבניות: שמים את כל המרכיבים בקלחת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. 2 הפיצה: מרתיחים מים עם מלח בסיר, מכניסים את פרחי הכרובית ומבשלים 10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוציאים מהמים, מסננים היטב ומקררים. 3 מגררים את פרחי הכרובית על פומפייה לפירורים קטנים (אפשר גם לקצוץ במעבד מזון). מערבבים עם 100 גרם מהמוצרלה, הביצה, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מגררים את הכרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלבקרו בבלוג של שרית - Misspetel 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 משטחים את בצק הכרובית בתבנית על גבי נייר אפייה לעובי של כ-1 ס"מ, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהוא מתחיל להשחים. 6 מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים את מה שנותר מהמוצרלה ותוספות אם רוצים, ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. |