
קציצות עוף, אפונה וסלריהשף לירן גבאי מפלאפל גבאי המיתולוגי מאוד אוהב קציצות. אנחנו מאוד אוהבים את לירן, וברגע שביקשנו ממנו מתכון קליל ומנצח לקציצות לסוף השבוע שבין שני ערבי החג, קיבלנו את הדבר המנצח הבא. קל, פשוט וטעיםלירן גבאי|mako אוכל| פורסם14/04/1707:17 ![]() צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור |
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, למעט הביצים, קמח המצה, השמן, המלח והפלפל. 2מעבירים את התערובת לקערה יחד עם שאר חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר למשך לשעה. 3מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה. 4מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. 5מוסיפים את האפונה והסלרי ומטגנים דקה נוספת. 6מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בכל תבליני הרוטב ומביאים לרתיחה. 7מכינים קציצות כדוריות קטנות. 8מוסיפים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש. 9מבשלים 35 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום הרוטב, ומגישים. המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |