לחמניות מקמח שמרים כשר לפסחרגילים להתפשר בפסח על עיסת הביצים וקמח המצות שנהוג מסיבה לא ברורה לקרוא לה "לחמנייה"? קבלו את השדרוג של החיים שלכם לחג הקרוב: לחמניות כשרות לפסח שהן אשכרה לחמניות. שמישהו כבר יביא ריבה ונתחיל
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 13/04/16 09:09
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
להברשה:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, שמן, מים, דבש, ביצה, חלמון ומלח ולשים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ויוצרים צורת עיגול. מניחים בתוך קערה. 3 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט. 4 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים. 5 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 6 מכסים את הלחמניות ומתפיחים 30-40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. 7 מחממים תנור ל-170 מעלות. 8 מברישים את הלחמניות התפוחות בחלבון ומפזרים שומשום או פרג. 9 אופים 12-17 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות. 10 מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית החמה במגבת ומניחים ללחמניות להצטנן. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
לאור שאלות הגולשים הרבות, להלן תשובות מחברת אסם: • הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן • שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח • המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח • התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות >> בפעם שעברה הכנו מאפינס שוקולד, קפה ושקדים מושלמים לקפה של אחה"צ |