טראפלס קוקוס ואננסאת הכדורים הקטנים האלה של תום פרנץ אפשר להכין מראש, להקפיא ולשלוף לפני ההגשה. אתם יכולים להכין אותם פרווה, או להוסיף להם גימור חלבי, אבל מה שלא תבחרו - תהנו מקינוח כיפי עם טעמים טרופיים עמוקים
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 טוחנים במעבד מזון רבע כוס שבבי קוקוס עם רבע כוס סוכר, מעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד. 2 קולפים את האננס, חוצים ומסלקים את המרכז הקשה. חותכים לקוביות גסות. 3 טוחנים את האננס במעבד מזון או בבלנדר ומעבירים את המחית לסיר בינוני. מוסיפים כוס קוקוס, חצי כוס סוכר ואת אבקת הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתאדות הנוזלים - בערך 30-35 דקות. מערבבים מדי פעם כדי לוודא שהתערובת לא מזהיבה מלמטה. אם היא בכל זאת מזהיבה מנמיכים מיד את האש ומערבבים לעתים יותר קרובות. התערובת המתקבלת בסוף התהליך היא בצבע זהוב עמוק. מכבים את האש. 4 מעבירים בערך חצי כוס מתערובת האננס לקערה ומוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד, על מנת לטמפרר אותם. מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש בינונית גבוהה כ-5 דקות, עד שהתערובת נפרדת מהסיר. מעבירים את הסיר לפריזר עד שהתערובת מצטננת לחלוטין. 5 מוציאים מהפריזר, יוצרים כדורונים קטנים בעזרת כפית ומצפים בתערובת הקוקוס והסוכר שהכנו. אם התערובת רכה מדי, מצננים אותה עוד. מניחים את הכדורים המוכנים על נייר אפייה בשכבה אחת ומעבירים לצינון במקפיא. כשהם קפואים אפשר להעביר אותם לקופסה אטומה (מסדרים בשכבות שמופרדות על ידי נייר אפייה). 6 כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא, ומסדרים בצלחת הגשה או בעטרות נייר אישיות. >> עוד קינוחים לפסח של תום פרנץ * אפשר לקשט בזילוף של גאנאש שוקולד לבן, אלא שאז המתכון הופך חלבי. |