קרואסון פרובאנס כשר לפסחירחי מרציפן מפנקים בתוספת של ריבת משמש חלקה וצנוברים
אורן בקר
| mako אוכל
| פורסם 06/04/14 17:41
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (24 מנות):
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 במערבל עם וו גיטרה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר וריבה. 2 מוסיפים חלבון וכפית רוזטה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד הדומה למרציפן. 3 יוצרים מהבצק 6 גלילים בקוטר 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 10 ס"מ ומעצבים מכל אחת צורת סהרון קטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 4 מושחים כל סהרון בחלבון ומפזרים מעל צנוברים. 5 אופים את הסהרונים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. 6 מוציאים מהתנור ומצננים. כשהסהרונים מגיעים לטמפרטורת החדר הם מתייצבים ואז קל מאוד לחלצם מהתבנית. 7 לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל. שומרים עד יומיים–שלושה בכלי אטום. * אפשר להחליף את השקדים ואת הצנוברים באגוזים שונים, ולגוון כך את המתכון. |