ס'מורס מצותמכירים ס'מורס? זה סנדוויץ' של מרשמלו לוהט, שוקולד וקרקרים מתוקים שמגיע הישר מאמריקה. מחליפים את הקרקרים במצות, מזרזפים עליהם קצת שוקולד מומס ומקבלים קינוח כשל"פי שמכינים ברבע שעה
| mako אוכל
| פורסם 20/04/14 08:38
צילום: מאיה פז, mako אוכל
|
ס'מורס (קיצור של Some More, ברבים) זה אולי הקינוח הכי אמריקאי שיש. זהו סנדוויץ' של עוגיות, שוקולד ומרשמלו צלוי ואוכלים אותו בדרך כלל בקומזיצים, שם אפשר לשפד את המרשמלו ולצלות אותו באש המדורה.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוברים את השוקולד לחתיכות וממיסים אותו במיקרוגל. נזהרים לא לשרוף אותו. בינתיים מחממים תנור לחום של 160 מעלות, על מצב גריל עליון. 2 שוברים את המצות לריבועים קטנים, עד כמה שאפשר. 3 מטפטפים פסים של שוקולד מומס על המצות בעזרת כפית. מצננים במקרר כ-5 דקות עד שהשוקולד מתייצב. 4 מניחים את המרשמלו על תבנית מרופדת בנייר אפייה (כמות המרשמלו היא כמספר יחידות הס'מורס שאתם מכינים) ומכניסים לתנור לכמה דקות, עד שהוא משחים. לחילופין, אפשר לשפד אותו על שיפוד ולקלות אותו על האש הגלוייה של הכיריים. 5 מרכיבים: לוקחים ריבוע של מצה, מניחים עליו כמה קוביות שוקולד מחוברות אחת לשנייה, עליהן את המרשמלו החם וסוגרים עם ריבוע מצה נוסף. מועכים קצת ואוכלים מיד. >> לכל המתכונים לפסח>> לא תאמינו ממה היא עשויה: פיצה פטנט לפסח |