בייגל לפסחבמקום סתם לחמניות - השנה חוגגים את חול המועד עם בייגל לכל דבר. רוצים לסגור ארוחת בוקר? צרפו אליו גבינת שמנת וסלמון מעושן, בנוהל
אנדראס מרינקוביץ', השף הראשי במלון ענבל בירושלים
| mako אוכל
| פורסם 16/04/14 06:29
צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ מלון ענבל
|
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר בינוני מים, שמן וסוכר על חום נמוך, עד לסף רתיחה.
2 מוסיפים קמח מצה ומערבבים בכף עץ במהירות בכיוון אחד.
3 ממשיכים לערבב דקה או שתיים נוספות, כדי להמשיך לבשל את קמח המצה ולצמצם חלק מהנוזלים.
4 מעבירים את הבצק לקערה או למיקסר שולחני עם וו לישה.
5 ממליחים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב, עד שהביצים נבלעות בבצק.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מחלקים את הבצק לשני חלקים, ואז כל חלק ל-10 חלקים שווים, ומעצבים לצורת לחמנייה. נועצים במרכז הלחמנייה את האצבע המורה, ומסובבים עד שהחור מתרחב ונוצרת צורת בייגל.
9 מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים.
10 מברישים בתערובת הביצים ומפזרים מלח ים או אגוזי מלך גרוסים.
11 אופים 35 עד 40 דקות, ומגישים.
* המתכון באדיבות מלון ענבל
|