עוגת שוקולד ושקדים לפסחזהו, נגמרו הימים שבהם אין מה לנשנש ליד הקפה רק בגלל שפסח. השבוע ערבבנו בקערה אחת עוגת שוקולד פשוטה וטובה, שאין בה קמח ויש בה שמחה גדולה - לבית, לאורחים ואפילו לטיול![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
עד לפני כמה שנים בכלל לא חשבתי שבפסח אפשר לאכול עוגות טעימות.
העוגה הטעימה הראשונה שלי הייתה עוגת שוקולד שקדים פשוטה וקלה להכנה, שטעמתי בטיול אמהות וילדים בפסח לפני כמה שנים. מאז הבנתי את הטריק ואני מכינה המון סוגים של עוגות בחושות לפסח – כשאני ממירה את הקמח בשקדים ומקציפה היטב את הביצים לקבלת נפח.
השבוע ניסיתי לשחזר את טעמה של העוגה ההיא, מאותו הטיול, ונראה לי שלגמרי הצלחתי. היא מעולה לקפה או להביא לחברים כשמתארחים, ואפשר אפילו לעטוף אותה היטב ולקחת לטיול בתיק על הגב. המצרכים :תבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק ארוכה (לא חד"פ)
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה בקערה גדולה בעזרת מטרפה כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (צריך פה כוח, שימו לב). מוסיפים שמן ומקציפים עוד כדקה. 3 מוסיפים שקדים טחונים, מלח ואבקת אפייה ומערבבים. 4 מערבבים את השוקולד הקצוץ עם הקקאו, מוסיפים לקערה ומערבבים מעט. 5 מעבירים לתבנית, מקשטים בשקדים הפרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (היזהרו לא לדקור את העוגה יותר מדי, כדי שלא תיפול). 6 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. ![]() * ציפוי השקדים מקבל גוון חום עמוק במהלך האפייה, לא להיבהל.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |