מדובר בבצק הפריך הטעים ביותר שטעמתי ללא גלוטן. רק שימו לב - בניגוד לבצק פריך רגיל הוא אינו מגיב טוב לקירור, לכן חשוב לעבוד איתו מיד אחרי הכנתו. המצרכים :לבצק הפריך (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
למלית השוקולד:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה באופן ידני) קמח תפוחי אדמה, קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד. שימו לב, ייתכן שהוא יישאר קצת דביק, זה בסדר. 3 מקמחים קצת את הידיים בקורנפלור (אם יש צורך), ואוספים את הבצק מהמיקסר ישירות לתוך תבנית הפאי (אין צורך לשמן). מהדקים לבסיס ולדפנות. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? פאי בראוניז ללא גלוטן | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מכינים את מלית השוקולד: ממיסים בסיר חמאה, שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב (אפשר גם בפולסים קצרים במיקרוגל בכלי שמתאים). אין צורך להביא לרתיחה, רק להמס עד לקבלת בלילה אחידה. 5 מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים מהר מהר היטב (כדי שלא תתקבל חביתה). 6 מוסיפים לבלילה סוכר, קקאו, קורנפלור ומלח ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 7 יוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שתערובת השוקולד יציבה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים. * הפאי נשמר במקרר כשהוא עטוף היטב עד חמישה ימים. |