1 חותכים את הבצל לקוביות, פורסים את השומר לפרוסות וחותכים את הסלרי (גבעולים + עלים) לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ.
2 יוצקים שמן לסיר, מטגנים את העוף ומוציאים.
3 מכניסים את הבצל לתוך הסיר עם שאריות השמן ומטגנים לשקיפות.
4 מוסיפים את השומר, מערבבים וממשיכים בטיגון.
5 מוסיפים את גבעולי הסלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן.
6 מכניסים שום, מחזירים את העוף ויוצקים מים רותחים עד למחצית גובה העוף.
7 מפזרים למעלה את האפונה. מתבלים במלח פלפל, סוגרים ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות.
8 לקראת סוף הבישול מכניסים לסיר את שארית עלי הכרפס ועלי השמיר הקצוצים.