הדבר הכי חשוב כאן הן העגבניות, וכן, אם הן לא טעימות - חבל להכין את המרק. אם אין עגבניות טריות טובות, אל תהססו להשתמש במשומרות איטלקיות שיש להן טעם נפלא.
הדבר השני החשוב הוא הנוזל שמוסיפים – אם משתמשים במרק צח (עוף או ירקות) שיש לו טעם טוב ודומיננטי, לא חייבים להוסיף ירקות שורש (למעט שום ועשבי תיבול). אבל אם אתם משתמשים במים: שלא תעיזו לוותר על בצל, גזר וסלרי – השילוש הקדוש המכונה "מירפואה" ומהווה בסיס לכל מרק או תבשיל.
למרק קרמי ומעודן משתמשים בחמאה במקום שמן זית; ממירים חצי כוס מרק או מים בכמות זהה של שמנת מתוקה (ואז המתכון הופך לחלבי). המצרכים (4 מנות):
אפשרות להגשה:
אפשרות להגשה:
אפשרות להגשה (חלבית):
אופן ההכנה:1 מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו בצל, גזר, סלרי, שום ותימין על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד שהם מתרככים ועולה מהם ריח טוב. 2 מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות, מבשלים ומערבבים יחד כ-10 דקות. כשהעגבניות מתרככות לגמרי, מוסיפים את המרק או המים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד לסף רתיחה. 3 מרסקים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני או בלנדר. טועמים (חשוב!). אם צריך מוסיפים מלח, פלפל או שום. אם המרק חמוץ מדי מוסיפים קורט של סודה לשתייה, מניחים לה לבעבע בסיר והחמיצות תתפוגג. אל תגזימו עם הכמות כי מרק עגבניות בכל זאת אמור להיות חמצמץ. אם העגבניות לא מספיק מורגשות מוסיפים כפית/כף רסק עגבניות או ממרח עגבניות מיובשות. אם המרק סמיך לטעמכם תרגישו חופשיים לדלל במרק או מים. 4 טועמים שוב לפני שמגישים עם אחת (או יותר) מן האפשרויות להגשה שלעיל.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|