1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מסדרים את הירקות (למעט השעועית או הבמיה) בתבנית התנור בשכבה אחת. מסדרים את הירקות בקבוצות, כדי שאם סוג אחד יהיה מוכן לפני האחרים יהיה קל לגרוע אותו מהתבנית.
3 מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין. אופים כחצי שעה לריכוך הירקות ולהזהבה קלה. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.
4 מערבבים את כל חומרי הרוטב בתבנית חרס (או קרמיקה) ומוסיפים פנימה את הירקות האפויים ואת השעועית או הבמיה. מערבבים את הירקות בכלי, מוסיפים מעל גבינת פטה ו/או ביצה (רק אם מתחשק, ממש לא חובה) ומעבירים לתנור לחצי שעה או עד שהביצה עשויה לטעמכם.
והנה הם בגרסה הנטורל | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל