עוגת גבינה עם תותים צלוייםבתוך המלית יש תותים שנצלו בתנור עם דבש וקיבלו טעם מרוכז ומתוק להפליא, ומלמעלה תותים טריים, זקופים ויפים. עוד מתכון של חן שוקרון שהולך לעשות לכם את זה בגדול
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
|
המצרכים :לבסיס:
למלית הגבינה והתותים:
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מתחילים בצלייה של התותים: מחממים תנור ל-150 מעלות. שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ. מניחים את התותים בקערה ומוסיפים את הדבש. מערבבים בעדינות לציפוי אחיד של התותים בדבש. מעבירים את התותים לתבנית אפייה בשכבה אחידה, וצולים בתנור למשך שעה וחצי. מוציאים ומעבירים לקערה. מועכים את התותים בעזרת ממחה של פירה או מזלג. מניחים לקירור מוחלט. 2 בזמן שמחית התותים מתקררת מכינים את הבסיס: עוטפים היטב את תבנית בקוטר 24 ס"מ ברדיד אלומיניום (מבחוץ בלבד). מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לבסיס. אפשר להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה. 3 מכינים את המלית ואופים: מגבירים את חום התנור ל-160 מעלות. מערבלים את שני סוגי הגבינה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים עוד ביצה. בעזרת כוס מדידה (או מצקת רגילה) מוציאים מהבלילה כמות של שתי כוסות/מצקות. לבלילה שנותרה בקערת המיקסר מוסיפים את מחית התותים שהתקררה ומערבבים היטב. יוצקים את המלית הוורדרדה על גבי הבסיס. מניחים את מלית הגבינה הלבנה על המלית הוורודה שבתבנית בעזרת כף. מניחים כף אחר כף ומשתדלים לכסות באופן אחיד. 4 מניחים בזהירות את תבנית העוגה בתוך תבנית עמוקה וגדולה יותר, מעבירים לתנור ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ. סוגרים את דלת התנור ואופים שעה ו-10 דקות. העוגה מתייצבת בשוליים ונשארת בהירה ומעט רוטטת במרכזה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור ללילה שלם. 5 לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית, מעטרים בתותים טריים ומברישים במעט דבש. * העוגה נשמרת עד 5 ימים בקירור. המתכון באדיבות הבלוג מתוקים שלי |