רגע לפני שהחום הגדול מפנה את מקומות לטובת משבי רוח קרירים, זהו חלון ההזדמנויות האחרון לשנה זו להתענג על קינוחים קפואים. הקינוח הבא הוא קינוח קפוא של עוגת גבינה יחד עם מחית פטל. ניתן להשתמש בפטל טרי (שעדיין ניתן להשיג פה ושם) או בפטל קפוא.
המצרכים :לבסיס (לתבנית בגודל 24X24):
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 להכנת הבסיס: מערבבים בקערה את הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס התבנית. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית. זה בסיס העוגה שלנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל2 להכנת המלית: מניחים בקערית את הפטל הטרי או המופשר, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. שומרים בצד. 3 מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים יחד את 2 סוגי הגבינה עם החלב הממותק. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם 80 גרם אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת ועד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים למלית הגבינה מחצית ממחית הפטל וטורפים היטב. בדרך להיות מלית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 יוצקים את הבלילה מעל הבסיס הקפוא. מוזגים לבלילה נקודות של יתרת מחית הפטל ובעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים דוגמא משוישת. השיוש | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 מעבירים למקפיא ללילה שלם ועד שהעוגה קפואה לחלוטין. 6 להגשה: טובלים סכין חדה בכוס עם מים רותחים ומנגבים היטב. פורסים פרוסות מהעוגה ושומרים בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה. מעטרים בפטל טרי או קפוא. * העוגה נשמרת במקפיא כשהיא עטופה היטב עד שבוע. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים ודבש>> כל המתכונים לחגים |