מוס שוקולד אוורירי וטעים רצח ב-4 מרכיביםמוס שוקולד לפי הספר זה דבר נהדר, אבל דורש שימוש בביצים חיות. חן שוקרון מצאה דרך מעולה להכין מוס קרמי אמיתי, שמעביר את הביצים בישול עדין - וככה נהנים מכל העולמות. ואפילו 5 מרכיבים אין כאן
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 19/02/19 07:29
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
אחת הבעיות העיקריות במרבית המתכונים למוס שוקולד היא העובדה שרובם משתמשים בביצים או בחלבונים/חלמונים שלא עברו בישול. השימוש בביצים טריות מקצר את אורך חיי המוס וגם גורם לאנשים רבים (כולל אותי) להימנע ממנו כלל. המצרכים :
אופן ההכנה:1 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. במקביל מחממים בסיר מיכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה לסף רתיחה (לא מרתיחים). 2 תוך כדי הקצפה במהירות בינונית יוצקים את השמנת בזרם דק לתוך קערת המיקסר ומקציפים דקה או שתיים. מעבירים את הבלילה בחזרה לסיר ואל להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה (כ-5 דקות). גם בשלב הזה לא מרתיחים את התערובת ושומרים על להבה נמוכה ועל טריפה מתמדת. מוסיפים את השוקולד אל תערובת השמנת | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
3 מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד המריר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. מעבירים לקערה נקייה, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לשעתיים ועד שהתערובת מתייצבת ומסמיכה משמעותית. כך התערובת נראית אחרי שהיא מסמיכה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מקציפים את מיכל השמנת הנוסף (250 מ"ל) לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך תערובת השוקולד, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אחידה. אם מגישים בכוסות אישיות מעבירים את המוס לשק זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לתוך כוסות אישיות. מעטרים לפי בחירה. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי * המוס יכול לשמש כהגשה בפני עצמו בכוסות אישיות, או כמלית לעוגות וקינוחים. * המתכון מספק 12 מנות אישיות בנפח 50 מ"ל (מנות קטנטנות, ניתן להכין גם בכלים גדולים יותר) * מבוסס על פי מתכון מהספר Glorious Layered Desserts |