הרבה פעמים כשאנחנו מארחים כמות גדולה של אנשים לארוחה חגיגית, רגע לפני שהאורחים כבר בדלת, תוקף אותי חשש שהאוכל לא יספיק, שכמות האוכל והקינוחים שהכנתי מועטה מידי ושאני חייבת להכין עוד משהו נוסף, כגיבוי. כמעט תמיד, בסופו של דבר, כולם מתלוננים שהכנתי כמויות מוגזמות וכמה בעצם אפשר לאכול? אבל אני ממשיכה בשלי, ומעדיפה כמעט תמיד להיסחף ולהכין עוד ועוד.
המצרכים (8 מנות):לשכבת הביסקוויטים-קוקוס:
לשכבת הגבינה-לימון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 במעבד מזון טוחנים את הביסקווטים יחד עם הקוקוס לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. 2 מכינים את שכבת הגבינה-לימון: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל בלילה נוזלית יחסית וזה בסדר. 3 מרכיבים: מניחים בבסיס כל כוס 1-2 כפיות מתערובת הביסקוויטים קוקוס (לא מהדקים). מניחים מעל 2-3 כפיות של תערובת הגבינה. מתחילים להרכיב את השכבות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 חוזרים על השכבות שוב – שכבת ביסקוויטים ושכבת גבינה, לבסוף מעטרים במעט קוקוס מקורמל. שומרים בקירור עד להגשה (שעה אחת לפחות ורצוי אף יותר). הערות: טעמו של הלימון מודגש מאוד ומתקבל קינוח בעל טעם חמצמץ מודגש. ניתן להפחית את כמות מיץ הלימון לכמות של 3 כפות (45 מ"ל) על מנת לקבל טעם לימוני פחות דומיננטי. הקינוחים נשמרים בקירור עד 3 ימים. מהכמות הנ"ל מתקבלות 8-10 כוסות, תלוי בנפח הכוסות שלכם. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו אצבעות בצק ממולאות גבינה>> לכל המתכונים לשבועות |