עוגת גבינה עם בננה ותותים ללא אפייהרוצים להתפנק ללא תוספת סוכר? למה שלא תאמצו את העוגה הצבעונית הזו, שתוסיף חיים לכל שולחן, והכי חשוב: ללא אפייה בכלל? עכשיו נראה את האורחים שלכם מבינים שאין כאן סוכר מוסף
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 05/07/16 06:18
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית (לתבנית בקוטר 18-20 ס"מ)
לשכבת גבינה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מניחים רינג או תבנית על קרש עם נייר אפייה ומרפדים את הדפנות בסרט שקוף או נייר אפייה. 2 טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. 3 מוסיפים את החמאה וטוחנים שוב עד שהיא נטמעת ומתקבלת תערובת במרקם חול רטוב. 4 משטחים את התערובת היטב בתחתית הרינג או התבנית ומעבירים להקפאה לחצי שעה. 5 בינתיים מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערית את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל-5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את כל הנוזלים. 6 מערבבים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה את הגבינה, היוגורט, הבננות והסטיביה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 7 מחממים את הג'לטין במיקרוגל או על אש נמוכה עד להמסה מלאה. 8 מוסיפים את הג'לטין לקערה ומערבבים היטב. 9 יוצקים את התערובת לתוך הרינג מעל שכבת העוגיות. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים עד שהעוגה מתייצבת. 10 מניחים את התותים (או הפרי שבחרתם) מעל שכבת הגבינה שהתייצבה, מכינים ג'לי בהתאם להוראות היצרן, מצננים טיפה תוך ערבוב במטרפה ויוצקים מעל הפרי. 11 מעבירים לקירור של כחצי שעה או עד ששכבת הג'לי מתייצבת. שומרים במקרר בכלי אטום. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
|