המצרכים :לגריסיני:
למרק:
אופן ההכנה:הגריסיני: 1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את מרכיבי הגריסיני עד לקבלת מרקם אחיד ככל האפשר. יוצרים גליל בצורת נקניק בעובי כ-3 ס"מ ומגלגלים אותו על משטח עבודה. 2 חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כס"מ ומניחים בצד. מגלגלים כל פרוסה לצורת נחש בעובי ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של כס"מ אחד מהשני. מפזרים מלח גס ואופים כ-25 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב. המרק: 1 מטגנים את הבצלים והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים סלרי, גזר, תפוחי אדמה ואפונה יבשה ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב. 2 מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות בבעבוע חלש. מערבבים מדי פעם, כדי למנוע היווצרות גושים. 3 מוסיפים את האפונה הקפואה (או הטרייה) ומבשלים עוד כחצי שעה. 4 מוציאים חצי מכמות המים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם נעים וקטיפתי. 5 מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוספים את השום הכתוש. מערבבים ומגישים עם גריסיני חמים ופריך. בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל >> בשבוע שעבר הכנו מפרום קישואים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |