מרק כתום הוא ללא צל של ספק אחד המרקים הכי פופולריים בישראל. אם תשאלו אותנו - סוד קסמו הוא בהגדרה הכללית "כתום" - שמאפשרת לנו לזרום על כל ירק כתום שיש בבית, הוא הכי פשוט שיש להכנה, ואפשר לתת לו טוויסטים אסייתיים או להקרים אותו. בקיצור, בלי מתכון מדויק ועם מיליון וורסיות - המרק הכתום הגיע למעמד של אגדה.
בפרק החדש של פה גדול אנחנו מנסים להבין מאיפה צץ בחיינו המרק הכתום (שנקרא בעולם "יזראלי אורנג' סופ"), ולמה אנחנו מתעקשים לא לתת לו כותרת שקשורה למרכיבים שלו. מי שיעזור לנו במשימה הוא האורח שלנו, בלוגר האוכל המצליח עז תלם. בבלוג שלו יש לא פחות מ-4 מתכונים שונים למרקים כתומים, ואלינו הוא הגיע חמוש בסיר מהביל ובכמה טיפים להכנת מרק כתום מושלם, לעונת החורף הקרובה ובכלל.
הטיפים של עז תלם למרק כתום נהדר
1. כל ירק כתום שיש לכם מתאים להכנת מרק כתום: גזר, בטטה, דלעת על זניה השונים, דלורית ועוד. אפשר גם להוסיף עדשים כתומות אבל בכמות קטנה (חצי כוס ולא יותר) כדי שלא ישתלטו על הטעם.
2. חשוב להוסיף שמן למרק הכתום, אפשר בטיגון ומומלץ גם בטחינה, מכיוון שהשמן עוזר למערכת העיכול לספוג את מלוא הערכים התזונתיים של הכתומים, וגם מעניק למרק מרקם יותר חלק וקרמי.
3. לשדרוג הטעמים, ניתן לאפות את הירקות הכתומים כמו שמכינים אנטיפסטי לפני שטוחנים אותם.
4. בשביל מרק חלק כמו של המסעדות, חשוב לטחון את המרק 2-3 דקות ולא פחות.
5. כלי העבודה המומלץ לטחינת מרקים הוא בלנדר ידני, שאפשר לטחון איתו ישירות בסיר והוא מתנקה בקלות. אם אין, גם בלנדר שולחני עובד היטב (פשוט יותר מעצבן לשטוף אותו).
6. עדיף מרק סמיך מדי שאפשר לדלל מאשר מרק דליל מדי שצריך להסמיך. לכן, בתחילת ההכנה, תוסיפו מים רק עד גובה הירקות ולא יותר, ובהמשך, לאחר הטחינה, תוכלו להוסיף עוד מים לפי הצורך.
7. זה לא משנה אם תוסיפו למרק מים רותחים או פושרים, הם גם ככה הולכים לרתוח (ולכן אני תמיד מוסיף מים פושרים).
8. ג'ינג'ר טרי פרוס דק הוא תוספת מעולה שמשדרגת כל מרק כתום.
9. בהגשה, בשביל הפריכות, כדאי להוסיף למרק הכתום אגוזים או זרעים קלויים כמו קשיו, גרעיני דלעת, שקדים פרוסים או גרעיני חמנייה.
10. מרק כתומים נשמר בקירור 4-5 ימים ובשאריות אפשר להשתמש בתור רוטב לפסטה.
בתיאבון!