1. לא לוותר על הרתחה חזקה של המים: כשזה נוגע לניוקי מדובר בפרט קריטי במיוחד - רק מים רותחים בעוצמה יעשו את העבודה. לא לזלזל בזה.
2. אל תוסיפו יותר מדי קמח, אחרת הכופתאות לעולם לא תהיינה אווריריות אלא יהפכו לדבק. אם השתמשתם ביותר מ-4 כפות קמח בניוקי תפוחי אדמה, תהיה לכם בעיה.
3. אסור לערבב יותר מדי את המסה של הניוקי. ככל שמתעסקים בניוקי תפוחי אדמה יותר כך הוא הופך יותר דביק ופחות אוורירי. במקרה הזה, עיבוד יתר הוא בעייתי במיוחד.