את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

את הפרק השבועי של הווידיאוקסט שלנו "פה גדול" אנחנו מקדישים למאכל הישראלי מכולם, הפלאפל, ולצורך כך הזמנו לאולפן את אחד הפלאפליסטים המפורסמים בישראל - אריק רוזנטל, הוא הקוסם, שאחראי לכמה מהכדורים המופלאים ביותר שיצא לנו לאכול. רוזנטל הוא גם האחראי, יחד עם שותפתו המתכונאית אורלי פלאי, לכתיבת ספר החומוס זוכה הפרסים, שממפה את דרכו של הגרגיר הלאומי לאורך ההיסטוריה.

שוחחנו עם אריק על הכנה של פלאפל בבית, קיבלנו ממנו כמה טיפים חשובים, בדקנו היכן אפשר לרכוש את העמבה המושלמת לשדרוג המנה הביתית וגם ביררנו למה הפסיקו להגיש בפלאפליות בישראל את הפלאפל המצרי מבוסס הפול. ומכיוון שאי אפשר לשדר פרק על פלאפל מבלי להמליץ על כמה מהפלאפליות המוצלחות בישראל, גם בזה עסקנו.

עד שתשמעו את הפרק המלא, הנה כמה טיפים לפלאפל ביתי מוצלח:

* בחרו תמיד בגרגירי החומוס הכי קטנים, והשקיעו בניפוי אלה שלא אחידים בצבע או במראה.

* את גרגירי החומוס כדאי להשרות לפחות חצי יום במקרר, להשריה מבוקרת.

* טחנו את מסת הפלאפל - חומוס וירוקים ביחד - במטחנת בשר, ואל תוותרו על כוסברה גם אם אתם בדרך כלל לא אוהבים.

* אל תפחדו לשלב פול בפלאפל שלכם. הוא מוסיף ארומות מדהימות, צבע נהדר וטעם מרענן.

למתכון המלא של הפלאפל של הקוסם

בתיאבון!