מרק ירוק לפסחמנה נפלאה לארוחת ליל הסדר, מרק ירקות עשיר עם כופתאות עוף מתובלות היטב
אורלי פלאי-ברונשטיין
| אוצר מאכלי העדות, על השולחן
| פורסם 27/03/12 12:24
צילום: מיכל לנרט, אוצר מאכלי העדות, על השולחן
|
המצרכים (8 מנות):למרק:
לכופתאות עוף (קיינדלעך):
אופן ההכנה:>> מתכונים לפסח 1 מבשלים את המרק: מחממים מעט שמן בסיר ומזהיבים את העצמות עם בצל וסלרי (שורש וגבעולים) כ-7 דקות. מוסיפים 3 ליטר מים, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מסננים ומחזירים את המרק המסונן לסיר. 2 מוסיפים למרק פול, תפוחי אדמה וכרישה ומחזירים לרתיחה. מתבלים ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך הירקות. 3 בינתיים מכינים כופתאות: מערבבים את כל החומרים עם מרק או מים ומעבירים למקרר לחצי שעה. 4 להגשה: מביאים את המרק לרתיחה, יוצרים כדורים קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים במרק החם. מבשלים כ-30 דקות. |