המצרכים (2 מנות):לרוטב:
לעגבניות:
לסלט:
לגבינת החלומי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 טוחנים את כל חומרי הרוטב לקרם חלק. 2 מכינים עגבניות צלויות: מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית. מניחים את העגבניות החצויות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשצדן החתוך פונה למעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים עלי תימין, מלח ופלפל שחור. צולים כ-5 דקות במצב גריל עד שהעגבניות מתרככות מעט ומקבלות שוליים מעט שחורים. מצננים. 3 לסלט: מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. מפרקים כל פרוסה לטבעות. 4 מורחים בצלחת את הקרם (הרוטב) ומעליו מניחים את הבצל, הבזיליקום וכל סוגי העגבניות. 5 מערבבים את פלפל הצ'ילי והשמן. 6 מושחים את פרוסות החלומי בשמן זית. צולים במחבת פסים חמה ללא שמן נוסף למשך דקה, הופכים וצולים דקה נוספת. מוציאים, ומניחים על הסלט. מעל לגבינה החמה מטפטפים מעט מתערובת פלפל הצ'ילי והשמן וזורים מלח גס על כל הסלט. מגישים מיד, כל עוד הגבינה חמה. >> בפעם שעברה הכנו סלט ירקות שורש, גם בריא גם טעים>> איך הופכים ענבים רגילים לארנבונים קטנים וחמודים? |