1 מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד ריכוך.
2 עוברים להמבורגרים: מערבבים בקערה את הפרגית וחזה העוף הטחונים ומתבלים בנדיבות עם פלפל שחור גרוס ומלח. לשים את התערובת עד שכל החומרים מתאחדים ויוצרים מהמסה 4 קציצות בגודל אחיד.
3 משטחים כל קציצה לעובי 2 ס"מ בערך (ניתן להיעזר ברינג), ומעבירים למקרר לשעה, להתייצבות (לא קריטי).
4 לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים אותם מהמים, נותנים להם להתקרר מעט ובעודם חמים חותכים לקוביות גסות. מניחים בצד ונותנים לקוביות להתאדות ולהתייבש מעט. ניתן גם לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות לפני הבישול ולהרתיח את הקוביות עד ריכוך, ואז לסנן ולתת להן להתקרר.
5 בקערה מערבבים את המיונז עם רוטב הצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל.
6 מוציאים את ההמבורגרים מהמקרר ומחממים מחבת פסים ומחבת רחבה לתפוחי האדמה.
7 מוסיפים את השמן למחבת הרחבה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות או עד שמתחילים להזהיב.
8 במקביל מניחים את ההמבורגרים במחבת וצולים 2-4 דקות מכל צד עד שהשחימו יפה והתבשלו לחלוטין.
9 מוסיפים לתפוחי האדמה המושחמים את רוטב הצ'ילי, מנמיכים את האש ומערבבים עד שכל תפוחי האדמה מכוסים בצורה אחידה.
10 מניחים כל המבורגר מעל לחמנייה עם ירקות שאוהבים ומגישים לצד ההום פרייז. מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח