1 מתחילים מהכנת הסלט: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות (אני אוהב עם הקליפה, אפשר גם לקלף). מניחים בקערה ביחד עם האפונה, פרוסות הבצל הסגול וטבעות הבצל הירוק.
2 בקערה נפרדת, מערבבים את שאר המצרכים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים לירקות החתוכים, מערבבים ומתקנים תיבול.
3 מעבירים למקרר לשעה לפחות כדי לטעמים להתמזג (בזמן זה הבצל הסגול מתרכך מעט ונהיה פחות אגרסיבי).
4 עוברים להכנת הסלמון: בקערה מערבבים את המיונז עם הפפריקות ומלח ופלפל.
5 מייבשים היטב את פילה הסלמון בעזרת מגבת נייר. מניחים חצי כף מהתערובת על כל פילה ובעזרת הידיים מורחים את התערובת על הסלמון כך שכל פילה יהיה עטוף בצורה אחידה.
6 מוציאים את סלט תפוחי האדמה מהמקרר.
7 משמנים מחבת פסים בתרסיס שמן או מגבת נייר טבולה בשמן ומניחים את הפילטים של הסלמון, עם צד העור כלפי מטה. מתחילים במחבת קרה (העור של הדג מתקפל פחות באופן זה) ואחרי ששמים את הסלמון מעבירים לאז גבוהה.
8 אחרי שצד העור התחמם, צורבים את הסלמון משאר הכיוונים ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. אם צריך הופכים מדי פעם, עד שפילה הסלמון הגיע לרמת עשיה של מדיום-מדיום וול.
9 להגשה, מסדרים מעט מסלט תפוחי האדמה על צלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הסלמון המוכן. מגישים מיד, אפשר עם פלח לימון ועירית קצוצה מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!