אם תשאלו אותנו, הנשנוש המועדף עלינו מול הטלוויזיה בכלל, ומול אירועי ספורט גדולים בפרט - זה כריך גדול ועמוס בכל טוב. ואם תשאלו אותנו למה, נענה לכם שזה הנשנוש/ארוחה האולטימטיבי: הוא גדול ומשביע (לפחות עד סוף ההארכה); מכיל פחמימות, ירקות ולפעמים גם חלבונים; וגורם לנו לאכול כמות מדודה של אוכל עליה אנחנו שולטים, במקום לנשנש ללא היכר מבלי אפילו לשים לב. יש לנו כמה הצעות בשבילכם לסנדוויצ'ים מנצחים.

לחמניית המבורגר עם הרבה הרבה נקניק (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניית המבורגר עם הרבה הרבה נקניק. הרבה! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לחמניית המבורגר עם הרבה הרבה נקניק

מתכון של זוהר גולן
זמן הכנה: רבע שעה
זמן עבודה: 10 דקות

המרכיבים:
לחמניית המבורגר
מיונז
150 גרם פסטרמה הודו
150 גרם כתף בקר
100 גרם סלמי קוניאק
טבעות פלפל אדום טרי
טבעות בצל סגול
טבעות עגבנייה
טבעות צנון
רצועות פלפל קלוי
עלי חסה

אופן ההכנה:

1. חוצים את הלחמנייה ומורחים בשכבה נדיבה של מיונז.

2. מסדרים על המיונז את פרוסות הנקניקים בשכבות.

3. מורחים שוב שכבה של מיונז ועליו מסדרים את הירקות. סוגרים ומגישים. 

לחמנייה עם נקניקייה וצ'יפס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סנדוויץ' עם נקניקיות. חטיף תפוחי האדמה שם בשביל הפריכות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סנדוויץ' עם נקניקיות וצ'יפס

מתכון של זוהר גולן
זמן הכנה: חצי שעה
זמן עבודה: 10 קות

המרכיבים:
לחמנייה לבנה ארוכה
3 נקניקיות (עוף, בקר, עגל או מה שאוהבים)
חטיף צ'יפס (כמו תפוצ'יפס)
מיונז
ממרח קטשופ

אופן ההכנה:

1. מורחים את הלחמנייה במיונז וקטשופ.

2. מסדרים את הנקניקיות לאורך הלחמנייה, מוסיפים את חטיפי הצ'יפס ומזלפים מיונז מעל.

קלאב סנדוויץ' (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קלאב סנדוויץ'. קומות של טעם | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קלאב סנדוויץ'

הנה סנדוויץ' שיש בו הכל - קומות, בשר, ירקות, אקסטרה לחם ומה לא. השדרוג שלנו שמרים את הכריך הזה דרגה אחת למעלה הוא פרוסות דקיקות של סלק. שוס רציני ברבע שעה של עבודה.

>> למתכון: קלאב סנדוויץ'

סביח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כריך סביח, הגרסה הבריאה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סנדוויץ' סביח

מי אמר שסביח חייב להיות נוטף שמן? ברגע שאופים את החציל מקבלים סנדוויץ' מעולה ואפילו בריא עם ביצה, טחינה וירקות. שיחוק.

>> למתכון: סביח מופחת קלוריות

סנדוויץ' סלט טונה עם תפוח ותפוצ'יפס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סנדוויץ' סלט טונה. הסוד הוא בתפוח הירוק | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סנדוויץ' סלט טונה פצצתי

סלט טונה, מכירים? אז אם אתם מוסיפים לו תפוח ירוק חמוץ חתוך דק דק, אתם מקבלים שדרוג מפתיע שממש ממש עובד. תוסיפו לזה תפוצ'יפס ובכלל תקבלו אחלה של כריך.

>> למתכון: סנדוויץ' סלט טונה פצצתי

סנדוויץ' פסטרמה עד 500 קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סנדוויץ' פסטרמה מופחת קלוריות. מכינים את הפסטרמה לבד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סנדוויץ' פסטרמה מופחת קלוריות

תראו איזה כיף, ברגע שמכינים את הפסטרמה לבד חוסכים המון קלוריות מיותרות, שלא לדבר על הבריאות. תוסיפו לזה מיונז קל, חרדל גרגרים, עגבנייה עסיסית וחסה טרייה, וקיבלתם כריך משביע, מזין ושלא יעשה לכם רגשות אשמה.

>> למתכון: סנדוויץ' פסטרמה מופחת קלוריות

פלאפל אורגינל

גם פלאפל בפיתה הוא סנדוויץ', אפילו כזה שאפשר להכין בבית. הנה מתכון של השף ישראל אהרוני לפלאפל מגרגרי חומוס ופול, מלא בתבלינים כמו כמון וזרעי כוסברה ואפילו פלפלים ירוקים חריפים, בשביל הנגיעה החריפה. מטגנים במחבת עם שמן עמוק, סופגים את עודפי השמן ומגישים מיד בפיתה טרייה עם המון טחינה ביתית וחמוצים. תענוג.

>> למתכון: פלאפל ביתי

קרוק מסייה ישראלי

קרוק מסייה הוא כריך צרפתי חם של נקניק (בדרך כלל "האם") וגבינה צהובה כמו גרוייר או אמנטל העוקצניות. את הכריך קולים בטוסטר לחיץ או במחבת משומנות היטב ומגישים בארוחת הבוקר. הגרסה הישראלית מחליפה את ההאם בפסטרמה, את הגבינה המיוחדת בגבינה צהובה ישנה וטובה ומעל הכל - מיונז שמוסיף טעם ועסיסיות לכריך החם. 

>> במטבח של נוף: כדורי זיתים ושומשום