1 מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר עד שנוצרת תערובת דלילה ללא גושים. אם יש גושים ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת.
2 מחממים מחבת שטוחה לקרפים ומורחים עליה מעט שמן עם נייר סופג. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה באמצע המחבת.
3 מזיזים את המחבת מצד לצד במהירות, כך שהבלילה תכסה את כולה.
4 כעבור דקה, שהקרפ נהייה חום בצד אחד, הופכים אותו לצד השני לדקה נוספת.
5 רוטב טופי: מכינים קרמל – ממיסים את הסוכר בסיר על אש בינונית, וכאשר הוא מקבל צבע ענברי מוסיפים בזהירות חמאה, שמנת מתוקה ומלח. מבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם לדרגת הסמיכות הרצויה.
6 מרכיבים את המנה: מניחים על הקרפ בננות פרוסות, רוטב טופי ופקאנים ומגישים.
מעדיפים להגיש אותם ככה? גם אופציה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
>> עוד מתכוני חמאה מפנקים