קראנץ ריקוטה ודובדבניםשלא יובן לא נכון, אנחנו תמיד מוכנים לקלוט שמרים שוקולד טובה, אבל בקיץ מתעורר בנו מדי פעם החשק למילוי בהיר גבינתי וצח יותר, ואם אפשר לשדרג אותו בפרי - מה טוב. איזה כיף שקרן אגם קוראת לנו את המחשבות
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח. 2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית-בינונית ומוסיפים ביצה וחמאה רכה תוך כדי לישה. 3 מוסיפים מחצית מכמות החלב וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד מהחלב - רק עד שהבצק מתאחד לכדור. ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות הנוזלים. 4 לשים את הבצק כ-10 דקות, עד שהוא חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מגלגלים את הבצק בשומן, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר). 5 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומרדדים למלבן גדול ודק. קראנץ ריקוטה | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 6 מערבבים את כל חומרי המלית למחית אחידה, ובעזרת פלטה או כף מורחים את המלית על הבצק באופן אחיד. 7 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחוצים אותה באמצע לשתי רולדות בגודל זהה. בשלב הזה מומלץ להכניס את הרולדות למקפיא ל-15 דקות, כדי שיהיה קל ונקי יותר לחתוך אותן אחר כך לקראנץ (אבל לא חובה). 8 מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה. 9 בעזרת סכין חדה חוצים כל רולדה לאורכה. קולעים את שני החלקים לצורת בורג ומניחים בתבנית. דוחסים דובדבנים בחלקה העליון של העוגה, בין הכפלים של הבצק, וחוזרים על הפעולות עם הרולדה השנייה. 10 מתפיחים את הרולדות במקום חמים עד שהן מכפילות את נפחן. כן כן, זה אתם הכנתם | צילום: קרן אגם, mako אוכל11 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגות 30-35 דקות. 12 מוציאים ומקשטים באבקת סוכר. מצננים וזוללים. |