פאי גבינה לימון פירוריםאומנם נדרשת כאן הכנה של בצק פריך, וגם אפייה מוקדמת שלו (הו לא!), אבל המלית כל כך פשוטה וקלה להכנה (רק מערבבים הכל בקערה), והתוצאה כל כך כל כך טעימה, שאין לנו ברירה אלא לבחור בה כעוגה של החג![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ או תבנית עוגה 24 ס"מ):
לבלילה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק הפריך: מערבבים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה קמח ואבקת סוכר, מגבירים את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית . 2 מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבול ובהדרגה (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות), עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע. 3 מעבירים את הבצק לשקית ניילון ושמים במקרר לצינון. 4 מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים וסוכר למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. ![]() >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 5 מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מיץ לימון, קליפת לימון ווניל, ומערבבים. 6 מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מערבבים היטב ושומרים בצד. 7 פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב. מעבירים שני שליש מכדור הבצק ומקמחים גם אותו. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעיגול גדול, קצת יותר גדול מהתבנית. 8 מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו על התבנית. כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה. 9 מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות (אם מדובר בתבנית שהיא לא תבנית פאי יש לעלות עם הבצק טיפה בשוליים, אבל לא עד הסוף). ![]() 10 מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, בחומוס או באורז, שישמשו כמשקולת. אופים 10-15 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת. 11 מוזגים לתבנית את בלילת הגבינה . 12 מפוררים מלמעלה את שליש הבצק ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד ושווה. מחזירים לתנור לעוד 35-40 דקות, עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה. 13 מצננים ואוכלים, בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. * הפאי יישמר במקרר כשהוא מכוסה היטב עד ארבעה ימים. ![]() |