1 מכינים את הקרמל: ממיסים במחבת כבדה את הסוכר. כשהוא נמס לחלוטין ומקבל צבע ענברי מוסיפים בזהירות את מיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית.
מתכונים לשבועות
מתכונים לעוגות גבינה
2 מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס ונטמע במיץ התפוזים ומתקבל קרמל סמיך (ניתן לטפטף מעט על צלחת כדי לבדוק סמיכות).
3 מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים יחד כ-2 דקות נוספות.
התפוז המקורמל | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 מערבבים את כל מרכיבי הקרפ וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה.
5 משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ומנגבים בנייר מגבת לקבלת שימון דק ואחיד.
6 יוצקים כרבע כוס בלילה למחבת החמה ומיד מטים את המחבת בתנועת סיבוב לפיזור אחיד של הבלילה, לקבלת קרפ כמה שיותר דק. מניחים חזרה על להבה בינונית, וכשצבעו של הקרפ הופך אטום לגמרי מפרידים אותו בעדינות ומגליצ'ים לצלחת.
7 ממשיכים כך עם שאר הבלילה, ועורמים את הקרפים אחד על השני (הם לא יידבקו, אל דאגה).
הקרפים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 המלית: מועכים היטב את גבינת הקממבר בעזרת מזלג ומערבבים עם שאר הגבינות.
9 עורמים ככף וחצי מהמילוי במרכז הקרפ, ומקפלים לקבלת מעטפה סגורה וריבועית. הופכים כך שהקיפולים יפנו למטה. ממשיכים כך עם כל הקרפים.
כמות נדיבה של מילוי | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
קרפ כוסמין וגבינות רכות בקרמל תפוזים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
10 מסדרים את הקרפים הממולאים על תבנית עם נייר אפייה משומן במעט מעט חמאה ומברישים את הקרפים בשכבה עדינה של חמאה מומסת.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הקרפים לכ-7 דקות.
12 מסדרים על צלחות הגשה, מקשטים בפרוסת תפוז ויוצקים מעל רוטב קרמל חמים.