1 שמים את העדשים בסיר קטן ומוסיפים מים פושרים עד לגובה של 4 ס"מ מעל העדשים. ממליחים מעט את המים ומוסיפים שן שום אחת. מבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
2 בינתיים מטפלים בירקות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים, חותכים את הבצלים לאורכם לרבעים ואת הקישואים חותכים לפרוסות עבות. מתבלים את הירקות במעט שמן זית ומלח וצולים עד הזהבה יפה, בין 15 ל-20 דקות (שימו לב: הקישואים יהיו מוכנים ראשונים והכרובית אחרונה. הוציאו כל ירק כשהוא מוכן). מניחים לירקות להצטנן מעט.
אורקייטה ירקות צלויים - קרם העדשים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
3 מסננים את העדשים (שומרים את מי הבישול) ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את העדשים לקרם חלק תוך הוספת מי הבישול, עד שמתקבל מרקם כמו של חומוס חלק וקרמי. ממליחים, מכסים ומשאירים במקום חמים (ייתכן שהקרם יסמיך מעט בינתיים. במקרה כזה ניתן להוסיף עוד ממי הבישול או מעט מים חמים).
4 מפרדים את הבצלים לעלים יפים.
5 מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח עד לדרגת אל דנטה (לפי הוראות היצרן), מסננים ומשמנים מעט (לא שוטפים במים קרים).
6 פורסים את שן השום שנותרה לפרוסות דקיקות ככל הניתן ושמים במחבת עם מעט שמן זית והשאטה. מחממים ומטגנים יחד את שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את כל הירקות ומקפיצים יחד כחצי דקה.
7 במקביל יוצקים את קרם העדשים לקערות הגשה ומורחים יפה כמו חומוס.
אורקייטה ירקות צלויים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 מוסיפים למחבת את הפסטה ומיץ הלימון ובודקים תיבול. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים פעם אחת נוספת ויוצקים על קרם העדשים. מטפטפים עוד מעט שמן זית ומגישים.