בשנים האחרונות חריף זה משהו שגָּדֵל עלי. מחוסר הסתדרות מוחלט, עברתי לטעימות חשדניות, משם לשימוש מתון ועכשיו אני כבר לא מסוגלת לאכול פיצה בלי טבסקו, או גרוע יותר – שני ליטר של רוטב סרירצ'ה. לסלט הזה אני מעדיפה לקרוא "סלט חזרת מפורקת", מאחר ויש בו 2 מרכיבים שהם גם המרכיבים של ממרח החזרת – סלק ושורש חזרת. ההשראה למתכון הגיעה ממאגר המתכונים המדהים של River Cottage שמאחוריו עומד השף בעל האג'נדה יו פרנלי-וויטינגסטול והוא משלב באופן מושלם את החריפות פותחת הריאות של החזרת עם המתיקות של הסלק האפוי. קחו בחשבון שאף ירקן שמכבד את עצמו לא ימכור לכם סנטימטר וחצי של חזרת, כמו שדורש המתכון. אתם יכולים לקנות את השורש, לחתוך אותו לחתיכות גדולות, להקפיא אותו (בדיוק כמו שמקפיאים ג'ינג'ר) ולהשתמש בו ישר מהמקפיא בכל פעם שאתם רוצים נגיעה של משהו חריף. או להשתמש בשאר השורש ולהכין חזרת. אבל על כך בהמשך. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 קולפים את הסלקים וחותכים אותם לריבועים, בגודל שמתאים לכם. 3 מעבירים את הסלקים החתוכים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהם שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים היטב. 4 אופים עד שהסלקים מתרככים, 40-45 דקות. 5 מעבירים את הסלקים לקערה מוסיפים כחצי כף חומץ בלסמי (או כמה שאוהבים) ומערבבים. מגררים (הרבה) חזרת מעל ומגישים. כמה הערות חשובות:• אל תשכחו ללבוש כפפת לטקס כשאתם נוגעים בשורש החזרת, אחרת זו בכייה לדורות. ואם כבר הוצאתם את כפפות הלטקס מהארון אז כבר תלבשו אותם לפני קילוף הסלקים, אחרת תצבעו בסגול לוהט. בכל מקרה, כדאי מאוד לשטוף ידיים אחרי שנוגעים בחזרת.• בתמונה הסלק מונח על עלי בייבי, אבל הם שם בגלל סיבות צילומיות בלבד. הסלט הזה כל כך טעים שהוא לא צריך שום מרכיב נוסף.• תנו בחריף – למרות שהחזרת חריפה מאוד, ברגע שמגררים אותה קטן היא מאבדת מהחריפות. אם אתם רוצים שהחריף באמת ישפיע (ויתמזג מעולה עם הטעם המתוק של הסלק) תצטרכו לגרר קצת יותר ממה שנדמה לכם שמספיק. בכל מקרה, כדאי תמיד לטעום תוך כדי ולהחליט לבד.• משאר שורש החזרת שנשאר הכנתי חזרת על פי המתכון הזה. השתמשתי בשילוב של דבש וסוכר להמתקה וזה יצא נהדר. • המתכון הזה עונתי לחלוטין וכנראה שלא תצליחו להשיג שורש חזרת מחוץ לתקופה של פסח. >> והנה עוד מתכון לסלט סלק חי ובועט>> בשבוע שעבר הכנו עוגות קוקוס אישיות לפסח>> לכל המתכונים לפסח |