באה בריא: תבשיל שעועית שחורה ודלעתהמלצה חמה מאתנו: תתחילו להשתמש בשעועית שחורה. היא טעימה, קלה להכנה ומשתלבת יופי בסלטים, תבשילים ומרקים. מתכון לתבשיל צמחוני (וגם טבעוני) נהדר, שמושלם כמנה עיקרית לצד אורז
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
כמעט ולא יוצא לי לראות שמשתמשים בשעועית שחורה בארץ. זה מרכיב מאוד פופולרי בדרום אמריקה וזו דווקא שעועית מאוד טעימה, קלה להכנה, ואין שום סיבה לא לשלב אותה בתפריט שלנו כמו כל קטנית אחרת. אפשר לשלב אותה בסלט קר ואפשר בתבשיל חם או מרק. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים עם 3 כוסות מים במשך כ-45 דקות, עד שהיא מעט רכה. מסננים.2. בסיר רחב שמים את הבצל הקצוץ, זורים עליו מעט מלח ומאדים אותו במשך 5 דקות. מוסיפים את הדלעת ומערבבים.3. בקערית קטנה שמים 1 כוס מים רותחים ומוסיפים אליה את רסק העגבניות, השום והתבלינים. מערבבים יחד ומוסיפים לסיר יחד עם השעועית. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש.4. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |