לביבות דלורית טבעוניותאיך עושים לביבות בלי ביצים? מסתבר שזה ממש לא מסובך: מבשלים דוחן, מוסיפים אליו איזה ירק שרוצים ומקבלים לביבות מזינות וטעימות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
ממש קל להכין לביבות: מערבבים ביצה וקמח, וכל ירק שנרצה כבר יידבק. אבל איך מכינים לביבות בלי ביצים? יש כל מיני אפשרויות. אפשר להשתמש בטחינה, בתפוח אדמה מבושל, בעדשים טחונות או בעמילן של דגנים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים את הדוחן: שמים בסיר את הדוחן עם 2 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות או עד שנגמרים המים.
2 מגררים את הדלורית וקוצצים את הבצל.
3 מערבבים יחד את כל המרכיבים ולשים את התערובת תוך כדי דחיסה.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר האפייה במרווחים אחידים. מועכים את הכדורים קלות כדי לקבל לביבות בעובי כ-1 ס"מ.
5 בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.) אופים את הלביבות במשך כ-30 דקות, עד שמתקבל צבע יפה וזהוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|