לפתן משמשים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לפתן משמשים. נכס גדול | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עונת המשמשים היא קצרה, והשיא שלה הוא ממש עכשיו - עכשיו הם עסיסיים, מתוקים ולא נורא יקרים, וזה בדיוק הזמן לקנות הרבה מהם. קניתם? מעולה, עכשיו תפרישו כמה לטובת הלפתן הקר, המתוק והמרענן הזה, שהוא נכס גדול בימים הקשים של הקיץ הישראלי.

המרכיבים:
500 גרם משמשים בשלים, חצויים ומגולענים
כוס וחצי מיץ תפוחים מלא
חופן צימוקים
1-2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים כ-15 דקות, עד שטיפה מסמיך, ומכבים את האש.

3. מקררים ומגישים.

* הולך מצוין עם כדור גלידה צונן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> כל מה שאתם צריכים לדעת על שמן קוקוס
>> מה חשבנו על שייק היוגורט החדש של קפה ג'ו?
>> והנה ארוחה משביעה בפחות משעה