גם כשאין לי כלום בבית, בדרך כלל עדיין יש לי בצל ובטטות, ביצים, קמח ושמן. ככה נולד המתכון הזה, שהתחיל כאלתור מוחלט והתגלה כהצלחה גדולה. לזה אני קוראת מתכון מזווה טוב. מדובר במתכון קל מאוד להכנה, פחות מ-10 דקות והוא בתנור - שזה תמיד יתרון.
בפשטידה הזו אין מוצרי חלב, כך שהיא מתאימה לרגישים לקזאין או ללקטוז, אפשר לשלב אותה בארוחה בשרית והיא טובה למי שמצונן או נמנע ממוצרי חלב מכל סיבה אחרת. את הקמחים אפשר להמיר בקמח קינואה או קמח אורז מלא, ואז תתקבל פשטידה ללא גלוטן.
פשטידת בצל ובטטה
המרכיבים:
3 ביצים
1 בטטה גדולה מגוררת
4 בצלים חתוכים בינוני
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קמח שיפון או קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות מלח
מעט קינמון (לפי הטעם, אפשר גם לוותר)
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. טורפים את הביצים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה (מומלץ לא לערבב יותר מדי).
3. משטחים בתבנית משומנת קלות ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא