אורז עם עלי גפןאוהבים לאכול עלי גפן ממולאים אבל אין לכם כוח לשבת ולגלגל? הנה הפתרון המושלם: בתוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מסיר אורז ריחני ומבושם, ואחרי שתחסלו אותו, תשאלו את עצמכם איך לא חשבתם על זה קודם
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והבצל הקצוץ. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 2 מוסיפים את עלי הגפן, הנענע, האורז והתבלינים ומערבבים היטב. 3 מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מניחים מכסה ומביאים לרתיחה. 4 מנמיכים שוב ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-13 דקות מבלי לפתוח את הסיר. 5 מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות. 6 מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים היטב ומגישים. לאתר של עופרי - ערן הגנן |