תפריט ארוחת הגמר
מנות פתיח:
פוקצ'ות
לחם
עריסה, לימונים כבושים וויניגרט פלפלים מטבלים
מנות ראשונות:
טונה צרובה, רול חציל ורוטב רימונים
"בקלאווה" עגל ופירה קוקוס
חסה רומית ויניגרט בלסמי וטבעת פילו
סלט אנדיב, מלון, כרישה וברזאולה
כבד אווז ברוטב תאנים
קרפצ'ו שייטל, פיסטוקים, לימונים כבושים וצנוניות
מנות עיקריות:
פילה בקר, קרם בטטה ורוטב בלסמי ערמונים
לברק עם קרם חציל ויניגרט עגבניות
צלעות טלה, ארטישוק ושום
קינוחים (חלביים):
מעדן שוקולדים "ולרונה"
שוקולד לבן וזביון שרי קרמל בפונדו פירות יער
טאטן תפוחים
קינוח תות
מתכון ללברק וקרם חציל:
4 דגי לברק מפולטים מעצמות
1 חציל גדול
לויניגרט:
4 כפות קוביות קטנות של עגבניות
4 כפות קוביות קטנות של פלפל אדום קלוי
1 כפית פלפל חריף חתוך לקוביות
2 כפות זיתי טאסוס קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח
מיץ לימון משני לימונים
הכנה:
קולים את החציל על אש גלויה 6-7 דקות מכל צד. מצננים, מקלפים וטוחנים את בשר החציל בבלנדר עם 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הוויניגרט עם 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית וצורבים את הדגים כ-2 דקות מכל צד, עד לעשייה מלאה. מחממים את קרם החציל ומניחים כף גדושה במרכז צלחת. על הקרם מניחים שני פילטים של דג ומעל הכל יוצקים מהוויניגרט.
* תודה לאביב משה ומסעדת MESSA
עיצוב וסטיילינג לארוחה