לא לכולם יש זמן להכין מקרונס | צילום:
רונן מנגן, רולדין
בראוניס לפסח / חגית343
המרכיבים: 200 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה\מרגרינה בטמפרטורת החדר כוס ורבע סוכר חבילה אינסטנט פודינג שוקולד או וניל כשר לפסח 5 ביצים שלמות 200 גרם אגוזים קצוצים אפשר להוסיף מעט שוקולד צ'יפס ומעט צימוקים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. ממיסים שוקולד וחמאה על להבה מאד נמוכה, תוך בחישה מתמדת. מסירים מהאש.
3. תוך כדי בחישה מוסיפים את הביצים אחת אחת.
4. מנפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים אגוזים. ממשיכים לבחוש כל הזמן.
5. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית (27X33) ואופים בחום של 175 מעלות כ-30 דקות. הבראוניס מוכנים כשיש קרום פריך מעליהם.
6. בזמן האפייה מכינים את זיגוג השוקולד: מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה רק עד לסף רתיחה, סוגרים את הלהבה ומוסיפים שוקולד מריר, בוחשים היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל.
7. מיד לאחר האפייה יוצקים על העוגה את זיגוג השוקולד החם.
שוקולד ומרציפן. אפשר להגיד לזה לא? | צילום:
pirge, פורום המתכונים של תפוז
מרציפן שקדים במעטפת שוקולד / pirge
המרכיבים: 150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 3/4 כוס מים 2 כפות סוכר 2 כפות קקאו 200 גרם ביסקוויטים "פתי בר" מפוררים, בפסח - עוגיות פסח
למלית המרציפן: 150 גרם שקדים טחונים 100 גרם חמאה רכה שקית אבקת סוכר של 100 גרם
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מערבבים שוקולד מריר, מים, סוכר וקקאו ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2. מפוררים את הביסקוויטים, או העוגיות הכשרות לפסח, מוסיפים לסיר ומערבבים. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים מים.
3. מחלקים את התערובת לשתיים ומקררים כמה דקות.
4. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, החמאה ואבקת הסוכר.
5. מרדדים על נייר פרגמנט חצי מעיסת הבצק (השוקולד והביסקוויטים) לצורת מלבן (23*17) בעובי של 4 מ"מ לערך.
6. מורחים בצד אחד לכל האורך חצי מעיסת השקדים.
7. מתחילים לגלגל את הרולדה בעזרת ניר הפרגמנט . אחרי גלגול ראשון מהדקים ומחליקים את הבצק על הניר לכל האורך ובשני הקצוות. מסירים את הניר מהגלגול הראשון וממשיכים בעזרת הניר לגלגל עוד גלגול ושוב להדק. כך חוזר חלילה עד שהרולדה מוכנה.
8. מכינים גם את הרולדה השנייה ושומרים בהקפאה בעטיפה של נייר פרגמנט.
9. לאחר ההקפאה פורסים את הרולדה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה ומגישים.
2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ונוקשה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.
4. מרטיבים את העוגה במעט מי סוכר (מרתיחים חצי כוס מים וחמש כפות סוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין ומצננים).
5. להכנת קרם הגבינה מערבבים בקערת המיקסר את הגבינה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
6. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה. מערבבים עד קבלת קרם אחיד ויציב.