את המנה הזו באמת אפשר להכין כמעט תמיד: כל מה שצריך בשבילה זה חבילת פסטה (אין לכם במזווה? לא תקין), נקניקיות (תחטטו טוב בעמוק של הפריזר. בטוח תמצאו) ורסק עגבניות. ילדים מתים על זה, והאמת? גם מבוגרים.
![פסטה עם עגבניות ונקניקיות - לפני (צילום: אסף רונן) פסטה עם עגבניות ונקניקיות - לפני (צילום: אסף רונן)](https://img.mako.co.il/2011/07/12/pastanak1_c.jpg)
![פסטה עם עגבניות ונקניקיות - מוכן (צילום: אסף רונן) פסטה עם עגבניות ונקניקיות - מוכן (צילום: אסף רונן)](https://img.mako.co.il/2011/07/12/pastanak2_c.jpg)
פסטה ברוטב עגבניות עם נקניקיות
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: 29 שקלים
המצרכים (2-3 מנות):
פסטה (עדיף פנה, או מה שיש בצילום: מזי פסטונטי של דה צ'קו)
2-3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
250 גרם נקניקיות עוף או בקר, פרוסות לעיגולים (או לחצאי עיגולים, אם יש בסביבה ילדים עד גיל 5)
260 גרם רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
כפית אורגנו או תימין (כ-2 ענפים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. בזמן שהמים מתחממים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, חצי כוס מים חמים תבלינים, ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
4. מסננים את הפסטה ומגישים עם הרוטב מעל.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"