עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום:
אסף רונן
והנה המנה המוכנה. שווה שעה מהחיים או לא שווה? | צילום:
אסף רונן
שוקי עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר
זמן: כ-20 דקות עבודה, 50 דקות כולל הכל מחיר: בסביבות ה-45 שקלים
המצרכים (2-3 מנות): 5 כפות שמן 5 שוקי עוף 2 בצלים קצוצים דק ½ 1 כוסות אורז פרסי ½ כף אורגנו כפית פפריקה חריפה כפית פפריקה מתוקה 2-3 עלי דפנה מלח ולפלפל שחור 350 גרם אפונה וגזר (קופסת שימורים) 3 שיני שום קצוצות ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה 260 גרם עגבניות מרוסקות 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים 3 כפות שמן בסיר ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים את התבלינים, השום, האפונה והגזר, הפטרוזיליה והעגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
3. מניחים מעל את שוקי העוף, מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות בסיר מכוסה.
4. מכבים את האש ורק לאחר 10 דקות פותחים את המכסה.
מתכון: דנה אלמוסני צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202 המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370